Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ο παππούς σου σφράγισε το μέλλον σου, πως νιώθεις μαλάκα;

Προχθές έγινε η επίδοση του κωλόχαρτου να παρουσιαστώ ως τακτικό μέλος σε εφορευτική επιτροπή…Η πρώτη σκέψη ήταν «βρε δε γαμιέστε που θα γίνω και έφορος στο στημένο κωλοπαίχνιδο σας»…
Καθώς η ώρα περνούσε…σκεφτόμουν ότι θα ήταν καλή ευκαιρία να δω πως κινείται αυτός ο λαός, πως αντιδρά και πως συμπεριφέρεται στις κάλπες, να κόψω κίνηση βρε αδερφέ, να ψυχολογήσω και να «ζυγίσω» πράγματα, πρόσωπα και καταστάσεις μέσα στο«παιχνίδι»…

Πήγα λοιπόν το πρωί με διάθεση «παρατηρητή» και «στατιστικολόγου-ψυχολόγου»…
Καθώς η ώρα περνούσε άρχισα να βλέπω συμμετοχή κυρίως άνω των 50-60 ετών, τρεμάμενους γέρους να τους ανεβάζουν 2-2 στα σκαλιά, γιαγιάδες κουτσές, στραβές και κουφές αντί να κατευθύνονται προς το παραβάν να προσπαθούν να μπούνε στις σχολικές βιβλιοθήκες, ψηφοφόρους να μπερδεύονται με τα αυτονόητα, κόσμο να ψηφίζει εκνευριστικά επιδεικτικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και γενικά ανθρώπους χαμηλού μορφωτικού επιπέδου να κατακλύζουν το εκλογικό κέντρο.
Είδα στα μάτια των γέρων εκείνο το βλέμμα της «εκδίκησης» – ψήφο τιμωρίας και καλά από μπλε σε πράσινο και vice versa… βλέμμα θολό και φοβισμένο!
Είδα και μια απούσα νεολαία, προφανώς ο καφές και το καλοκαιρινό μπάνιο είναι η λύση στο πρόβλημα της ανεργίας… Η αλήθεια είναι ότι αυτό με τσάκισε πιο πολύ!
Είμαι υπέρμαχος του να ΜΗΝ ψηφίσει κανείς, είμαι ο πρώτος που θα σου πει ότι οι εκλογές είναι ΔΙΚΟ τους παιχνίδι και ότι αυτοί ορίζουν το ποιος και πότε θα «κερδίσει»… η «Δημοκρατία» τους πάντα κερδίζει είτε με χειραγωγία είτε με τρομοκρατία είτε με ψέματα είτε με χίλιους 2 τρόπους… γιατί πολύ απλά όπως φαίνεται έχουν τον τρόπο τους… το ξέρεις!
Κάπου εκεί λοιπόν θέλοντας να «αντιδράσω» κάπως σηκώθηκα, πήρα το γαμημένο φάκελο τους, έβαλα το στημένο ψηφοδέλτιο τους και το έριξα μέσα!

Ναι ρε μαλάκες, το έριξα μέσα, προσπαθώντας να ακυρώσω την γερουσία που ήθελε αυτή να αποφασίσει για το μέλλον μου (που όπως φαίνεται το κατάφερε μια χαρά…) προσπαθώντας να σώσω ότι είχε απομείνει από τα χρόνια σε πορείες, ξύλο, δακρυγόνα, καβγάδες με χρυσά σκατά, αντιφασισμούς, αναρχοπαπαριές και κούφιες παπαροιδεολογίες κτλ κτλ… ντρέπομαι αλλά έτσι είναι!

Ναι ρε! Το σύστημα τους είτε το θέλετε είτε όχι ΔΕΝ μπορούσε αυτή την δεδομένη χρονική στιγμή να χτυπηθεί αλλιώς παρα μόνο με μια έξυπνη κίνηση στρατηγικής…
Ποια ήταν αυτή; Απλό! Να πάρουμε ΟΛΟΙ μέρος στις εκλογές! Όχι ότι θα άλλαζε τίποτα αλλά οφείλαμε τουλάχιστον να πετάξουμε στο περιθώριο φασίστες, κλέφτες και προδότες (όπως περήφανα φωνάζαμε όλοι πριν λίγο καιρό σε συνθήματα).
Εμείς φταίμε που μπήκε η γαμημένη η αυγή στη βουλή, ΕΜΕΙΣ την βάλαμε, με τα κολλημένα μυαλά μας, με τις ανώριμες ψευτοαναρχοκουλτούρες μας και τα δήθεν ιδεολογικά μας πιστεύω… Εμείς και η δήθεν μόρφωση μας… Εμείς οι γνώστες και καλά της αλήθειας και της συνομωσίας!
Αν ψήφιζε (βοηθούσε) ΟΛΗ η αντιφασιστική κοινότητα/ νεολαία / όσοι έκαναν συνειδητά αποχή/ όλοι η υποκουλτούρα, όλα τα ξιπασμένα όργια (βάζω και εμένα ΦΥΣΙΚΑ μέσα σε όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς) αυτά τα σκουλήκια ΔΕΝ θα περνούσαν το κατώφλι της βουλής, αλλά ΟΥΤΕ και τα μπλε-πράσινα δίποδα θα έπαιρναν μεγάλα ποσοστά !
Είμαστε ΖΩΑ, με ανώριμη σκέψη, παιδική κρίση και με τραγικούς «τακτικούς» χειρισμούς όπως αποδείχθηκε!

Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε για πρώτη φορά το όπλο τους ΕΝΑΝΤΙΟΝ τους!
Σήμερα ακυρώσαμε μόνοι μας τόσα χρόνια αγώνα, τόσο αίμα και τόσα δάκρυα!
Το 44% του πληθυσμού το οποίο δεν έχει ανοίξει ΕΝΑ γαμημένο βιβλίο στη ζωή του κέρδισε τα πτυχία, τα μάστερ και τα διδακτορικά μας! Ο παππούς σου σφράγισε το μέλλον σου, πως νιώθεις μαλάκα; Πως νιώθεις ιδεολόγε του κώλου; Κοιτάχτηκες στον καθρέφτη ψευτοαναρχάκο; Αναρχικός; Αντιεξουσιαστής; Πως σκατά θες να σε φωνάζουν; Ανώνυμο; ΠΩΣ; ΜΑΛΑΚΑ!
Μια ευκαιρία είχαμε να κουνήσουμε λίγο τα νερά προς το καλό και καταφέραμε να γυρίσουμε 20 χρόνια πίσω…

Κοιτάξου στον καθρέφτη 10 φορές, 100 φορές μέχρι να καταλάβεις τι μαλακία έκανες, μέχρι να καταλάβεις ότι χρειαζόμαστε ΝΕΑ στρατηγική… μέχρι να καταλάβεις ότι το μυαλό σου τελικά κόλλησε χρόνια πίσω!
Γιατι; ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΛΑΚΑ φοβάται και έχει ΑΓΝΟΙΑ, μακάρι να μην ψήφιζε κανένας αλλά για να γίνει αυτό ξέρεις ότι θα περάσουν 100 ζωές! ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ μέσα σου, δε μπορεί, το ξέρεις…
Κρίμα… ντρέπομαι, εσύ δεν ξέρω αλλά εγώ ΟΥΤΕ που θέλω να σε ξαναδώ πλάι μου να φωνάζεις «χτύπα το σύστημα», να μου αραδιάζεις παρωχημένα μότο από άλλες εποχές, σκονισμένα βιβλία και πεθαμένους αγωνιστές ΜΑΛΑΚΑ!
Άλλη εποχή ΑΛΛΗ στρατηγική!

Μη παρεξηγηθείς, απλά κοιτάξου στον καθρέφτη, ζύγισε το μυαλό σου και ΠΡΑΞΕ!
Είναι αργα; Δεν είναι αργα; Θα δείξει…
Τελευταία ερώτηση: ΠΩΣ ΝΟΙΩΘΕΙΣ που επανέφερες το χαμόγελο στη σκατόφατσα του Πρετεντέρη; Για πες! Μέχρι και οι ελιές στη σκατόφατσα του Βενιζέλου γελούσαν…
Ντρέπομαι… απογοήτευση, μίσος, αηδία και θυμό! Τα νιώθεις;
Άντε γαμήσου και εσύ και εγώ μαζί!
Αυτά από έναν "επαναστάτη" του facebook!

ΥΓ. Η γνώμη είναι σαν την κωλοτρυπίδα…όλοι έχουμε από μία έτσι και εγώ!"

AnonvockVock

*Το κείμενο  γράφτηκε από  τον Anonvock Vock αμέσως μετά τις τελευταίες εκλογές (2012)
Ο Anonvock Vock ήταν ένας από τους εμπνευστές του εντύπου.

Η αποχή ποτέ δεν θα αλλάξει τον κόσμο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου