Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ποιοι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης.


Ποιοι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης
 Posted by frixos on August 27, 2012 at 10:25 AM




Είμαι ένας απλός αλλά προσεκτικός παρατηρητής των όσων συμβαίνουν, που χρησιμοποιώντας κοινή λογική, ξεσταχυάζω ειδήσεις ακόμα κι από «σκουπιδοτενεκέδες» συνδυάζοντας τις πληροφορίες, χωρίς προκαταλήψεις και σύνδρομα.

Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι (με λογικό έρεισμα βέβαια, θεωρούσαν συνωμοσιολογία όταν πριν από 8 χρόνια αναφερόμουν σε επερχόμενη οικονομική και κοινωνική κατάρρευση, καθότι ούτε οικονομολόγος είμαι ούτε κοινωνιολόγος, ούτε έχω ακαδημαϊκές περγαμηνές .

Σε αυτό το χρονικό διάστημα αναπτύχθηκε η πληροφόρηση μέσω διαδικτύου με τα διάφορα blogs και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, σε τέτοιο βαθμό που η προσέγγιση στις πηγές πληροφόρησης έγινε ευκολότερη ενώ η προσπάθεια ψαρέματος της Είδησης αντιστρόφως ανάλογα δυσκολότερη.

Παρ όλα αυτά για βαθύτερους λόγους επιβίωσης εξακολουθώ να επιδιώκω την όσο το δυνατό πιο καθαρή εικόνα της πραγματικότητας και με τους ανάλογους συσχετισμούς των «ψιλών γραμμάτων» της πληροφόρησης να προσαρμόζω την στάση μου ως προς τα χειρότερα σενάρια των εξελίξεων με την ελπίδα να είναι «αχρείαστα».

Η συρραφή των πληροφοριών που ακολουθούν είναι από διάφορα blogς και είναι ενδεικτική του ψαρέματος που σας προανέφερα σε σχέση με τις από δω και πέρα εξελίξεις.

* * *
Εάν θέλεις να ανακαλύψεις τι πρόκειται να συμβεί στις χρηματοπιστωτικές αγορές, το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να παρακολουθήσεις προσεκτικά τις ενέργειες που κάνουν αυτοί που βρίσκονται μέσα στα πράγματα.Αυτούς που είναι συνδεδεμένοι και έχουν καλύτερη πρόσβαση από τους υπόλοιπους εμάς...και εάν ακούσουν ότι κάτι μεγάλο πρόκειται να συμβεί,συχνά κάνουν πολύ σημαντικές κινήσεις με τα χρήματα τους, υποδεικνύοντας τι πρόκειται να συμβεί.

Ακριβώς αυτή τη στιγμή , όσοι έχουν εσωτερική πληροφόρηση από τη Wall Street και τις παγκόσμιες τράπεζες κάνουν μερικές πολύ ασυνήθιστες κινήσεις. Στην πραγματικότητα, εμφανίζονται να προετοιμάζονται για κάτι εξαιρετικά μεγάλο.

Ποιες είναι όμως αυτές οι κινήσεις τους? Από ότι φαίνεται, μπορεί να προετοιμάζονται για μια οικονομική κατάρρευση κάποιου είδους!!!

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών , περισσότερα από 600 διευθυντικά στελέχη παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους, ενώ ένας σημαντικός αριθμός τραπεζιτών της Wall Street έδειξε να ψάχνεται για επενδύσεις διαφορετικές από τις συνηθισμένες.

* * *
ΓΙΑΤΙ Ο GEORGE SOROS ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΧΡΥΣΟ?

Δεν είμαστε θαυμαστές του Soros, o οποίος είναι ένα άτομο που έχει επενδύσει τεράστια ποσά σε οργανισμούς, που ο μοναδικός στόχος τους είναι να οδηγήσουν την Αμερική σε εντελώς λάθος κατεύθυνση.

Όμως πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι είναι πάρα πολύ δικτυωμένος στον οικονομικό κόσμο . Ο George Soros είναι πάντα μπροστά σε ότι αφορά τα οικονομικά θέματα και αν κάτι μεγάλο πρόκειται να συμβεί τότε κατά πάσα πιθανότητα θα έχει ήδη την απαραίτητη πληροφόρηση. Γι 'αυτό είναι πολύ ανησυχητικό το γεγονός ότι έχει αρχίσει να ξεφορτώνεται τις τραπεζικές μετοχές του και να συσσωρεύει χρυσό.Το παρακάτω είναι από shtfplan.com... Το ίδιο ενδιαφέρον με την πώληση όλων αυτών των μετοχών , έχει και η επένδυση όλων αυτών των χρημάτων από τον δισεκατομμυριούχο . Την ίδια στιγμή που πουλούσε τον τεράστιο αυτό αριθμό μετοχών,  αποκτούσε χρυσό αξίας 130 εκατ. δολαρίων μέσω της Trust SPDR Gold.

Νωρίτερα αυτό το έτος, ο Τζορτζ Σόρος δήλωσε τα ακόλουθα στο Newsweek ....

«Δεν είμαι εδώ για να σας φτιάξω το κέφι. Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή και δύσκολη, όπως έχω βιώσει στην καριέρα μου », λέει ο Σόρος στο Newsweek.

"Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, συγκρίσιμη με πολλούς τρόπους με τη δεκαετία του 1930, την Μεγάλη Ύφεση. Αντιμετωπίζουμε τώρα μια γενική περικοπή στον ανεπτυγμένο κόσμο, η οποία απειλεί να μας βάλει σε μια δεκαετία περισσότερο στασιμότητας, ή χειρότερα. Το καλύτερο σενάριο είναι ένα περιβάλλον αποπληθωρισμού. Το χειρότερο σενάριο είναι η κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. "

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΕΤΣΙ ? 

Ίσως ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το τι πιστεύει πως έρχεται μετά την οικονομική κατάρρευση ....

Καθώς αυξάνεται ο θυμός, οι ταραχές στους δρόμους των αμερικανικών πόλεων είναι αναπόφευκτες. "Ναι, ναι, ναι," λέει, σχεδόν ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΑ. Η απάντηση στην αναταραχή θα μπορούσε να είναι περισσότερο επιβλαβής από ό, τι η ίδια η βία.
"Θα είναι μια δικαιολογία για την πάταξη και την χρήση εκφοβιστικών πρακτικών για τη διατήρηση του νόμου και της τάξης, η οποία, μεταφερόμενη στα άκρα, θα μπορούσε να επιφέρει ένα καταπιεστικό πολιτικό σύστημα, μια κοινωνία όπου οι ατομικές ελευθερία είναι πολύ πιο περιορισμένες, η οποία θα είναι σε ρήξη με την παράδοση των Ηνωμένων Πολιτειών. "

Αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος που έχει αρχίσει την συσσώρευση χρυσού.


Ο Δισεκατομμυριούχος John Paulson (αυτός που οικονόμησε 20 δισεκατομμύρια δολάρια από την κατάρρευση των subprime στεγαστικών δανείων έχει αγοράσει χρυσό σαν τρελός και η εταιρεία του τώρα κατέχει "το 44 τοις εκατό των 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων του ταμείου μέσα από το οποίο εκτίθενται προς πώληση τα αποθέματα χρυσού και αργύρου."Δείτε εδω:

ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο SOROS ΚΑΙ Ο PAULSON ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΧΡΥΣΟ?
Οι κεντρικές τράπεζες επίσης έχουν αρχίσει τη συσσώρευση χρυσού!!!!
Σύμφωνα με το παγκόσμιο συμβούλιο χρυσού , η ποσότητα του χρυσού που αγοράστηκε από τις κεντρικές τράπεζες του κόσμου, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2012,αποτελεί ρεκόρ!





Οι 157,5 μετρικοί τόνοι χρυσού που αγοράστηκαν από τις κεντρικές τράπεζες του κόσμου το τελευταίο τρίμηνο επέφεραν μια αύξηση 62,9 τοις εκατό από το πρώτο τρίμηνο του 2012 και 137,9 τοις εκατό αύξηση από το δεύτερο τρίμηνο του 2011.

Πριν από το 2009, οι κεντρικές τράπεζες του κόσμου ήταν καθαροί πωλητές χρυσού για περίπου δύο δεκαετίες. Αλλά αυτό τώρα έχει αλλάξει εντελώς, και το τελευταίο τρίμηνο κεντρικές τράπεζες εφοδιάζονται σε χρυσό σε ποσότητες που δεν έχουμε ξαναδεί.Γιατί λοιπόν οι κεντρικές τράπεζες συσσωρεύουν τόσο χρυσό? Υπάρχει κάτι που δεν μας το λένε?

* * *
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ;
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ φαίνεται να κάνει προετοιμασίες για κάτι πραγματικά μεγάλο.
Αυτή την εβδομάδα, αποκαλύφθηκε ότι η Διοίκηση Κοινωνικής Ασφάλισης σχεδιάζει να αγοράσει 174.000 κοίλες σφαίρες(hollow point bullets), εμπόρευμα το οποίο θα παραδοθεί σε 41 διαφορετικές τοποθεσίες σε όλη την Αμερική.Τώρα, γιατί στον κόσμο , η Διοίκηση Κοινωνικής Ασφάλισης χρειάζεται 174.000 σφαίρες; Και γιατί χρειάζονται κοίλες σφαίρες; Αυτές οι σφαίρες έχουν σχεδιαστεί για να προκαλούν τη μεγαλύτερη δυνατή βλάβη στα εσωτερικά όργανα.




Αλλά φυσικά αυτή είναι μόνο η τελευταία σε μια σειρά από πολύ μεγάλες αγορές πυρομαχικών από τις αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες.
Τώρα, γιατί στον κόσμο, θα χρειαστεί η κυβέρνηση πάνω από ένα δισεκατομμύριο πυρομαχικών;

Αν ήταν για τον στρατό των ΗΠΑ θα μπορούσαμε να το καταλάβουμε αυτό. Μπορεί να τα ξοδέψει μέσα από έναν σωρό πολέμους.
Αλλά αυτό δεν έχει νόημα - εκτός και αν πιστεύουν ότι κάποιο μεγάλο πρόβλημα έρχεται. Ίσως όμως δεν θα έπρεπε να τους κατηγορήσουμε.
Η οικονομία των ΗΠΑ εξακολουθεί να καταρρέει και παντού γύρω υπάρχουν σημάδια κοινωνικής αποσύνθεσης.
Το μόνο που χρειάζεται αυτή η χώρα για να εκραγεί είναι απλά μια σπίθα.



Και αυτή η σπίθα θα μπορούσε να είναι οι επερχόμενες εκλογές η θα μπορούσε να είναι η κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος η θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο.Αλλά οι συνθήκες είναι σίγουρα εκεί για να συμβεί η έκρηξη.
Δυστυχώς, η αμερικανική κοινή γνώμη ποτέ δεν ειδοποιήθηκε να προετοιμαστεί, επειδή ποτέ οι αρχές δεν θέλουν να πανικοβάλλουν" το γενικό πληθυσμό.
Ο λαός είναι πάντα αυτός που το μαθαίνει τελευταίος, και αυτό βρωμάει.
Γι 'αυτό μην περιμένετε να έρθει κάποιος στην τηλεόραση και να ανακοινώσει σχετικά με την κρίση που συμβαίνει.Αν περιμένετε τόσο πολύ, θα είναι πολύ αργά.
Μην βάζετε το κεφάλι σας στην άμμο.Τα προειδοποιητικά σημάδια είναι εκεί και ο χρόνος εξαντλείται. 


* * *
Κάποτε ο άνθρωπος διασφάλιζε την ζωή του με πρωτεύον προσόν* την σωματική δύναμη σε συνδυασμό με τη νοημοσύνη του.
Αργότερα πρωτεύον προσόν* έγινε η απόκτηση χρημάτων η οποία έθεσε σε δεύτερη μοίρα χωρίς όμως να αναιρεί τα προηγούμενα προσόντα του.
Μετά πρωτεύον προσόν* έγινε η ταχύτητα στη δράση του, η οποία με τη σειρά της, έθεσε σε δεύτερη μοίρα χωρίς όμως να αναιρεί τα προηγούμενα προσόντα του και ισχύει μέχρι τώρα.
Από εδώ και μετά πρωτεύον προσόν* θα είναι η ικανότητα προσαρμογής σε μια νέα πραγματικότητα.













Όσο πιο καλά είμαστε προετοιμασμένοι για να λειτουργήσουμε σε μια πραγματικότητα διαρκούς κρίσης με αυξανόμενες συνθήκες πολεμικής ατμόσφαιρας περιορίζοντας στο ελάχιστο δυνατό την εξάρτηση της επιβίωσης μας από τρίτους, τόσο περισσότερο περιορίζουμε τους κινδύνους να βρεθούμε έρμαια θανάσιμων επιλογών της τελευταίας ώρας υπό το κράτος του πανικού.

Ας έρθουμε λίγο στην Ελληνική πραγματικότητα.
Υπάρχουν και αυτή τη στιγμή που μιλάμε Έλληνες που δεν έχουν αντιληφθεί αυτό που ονομάζουμε οικονομική κρίση, θεωρώντας την κάτι περαστικό σαν γρίπη ας πούμε! Άλλοι πάλι ενώ καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, είναι ανίκανοι να προσαρμοστούν εθισμένοι στη μέχρι τώρα συστημική λογική!

Με λίγα λόγια άλλοι αντιλαμβάνονται ένα πολύ μεγάλο κακό να συμβαίνει κι άλλοι όχι.

Ποιοι λέτε να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης; Όσοι προσαρμόζουν την ζωή τους στις νέες συνθήκες ή όσοι εξακολουθούν να ζουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα ?
Η κλεψύδρα αδειάζει λεπτό προς λεπτό.


frixos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου