Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ: Τούρκοι στρατιώτες γαζώνουν Κούρδους άμαχους Εν ψυχρώ

 Ρεφίκ Τεκίν


Το αιματηρό περιστατικό συνέβη στηνπολιορκημένη από τον τουρκικό στρατό κουρδική πόλη Τζίζρε στην νοτιοανατολική Τουρκία.
Στο βίντεο διακρίνονται Κούρδοι πολίτες με υψωμένη μια λευκή σημαία να βγαίνουν στους δρόμους της πόλης για να περισυλλέξουν τους νεκρούς τους που κείτονται εκεί για μέρες.

Κουβαλούν τις σορούς σε ένα καρότσι που σπρώχνουν με τα χέρια. Ένα τουρκικό άρμα μάχης βρίσκεται κοντά. Οι Τούρκοι στρατιώτες ανοίγουν πυρ. Οι άνθρωποι τρέχουν φωνάζοντας πανικόβλητοι. Δυο πέφτουν νεκροί. Ο ένας ήταν δημοτικός σύμβουλος της πόλης.


video1

video 2

video 3


Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu γράφει ότι πρόκειται για «τρομοκράτες» ενώ οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας υποστηρίζουν ότι άνοιξαν πυρ επειδή δέχτηκαν πυρά από αντάρτες του PKK. Ωστόσο κανένας ένοπλος δεν διακρίνεται ανάμεσα στους Κούρδους άμαχους που καταγράφει το βίντεο.

Το βίντεο κατέγραψε ο εικονολήπτης του δικτύου IMC Ρεφίκ Τεκίν. Ο ίδιος τραυματίστηκε από τα πυρά των Τούρκων στρατιωτών και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Εκεί τον ενημέρωσαν ότι εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του.


πηγή: tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου