Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Λαϊκό Δημοκρατικό Μέτωπο από τα κάτω.


του Γιάννη Αθανασιάδη

Όταν "διασημότητες" του κομματικού και πολιτικού κοινοβουλευτικού στερεώματος από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, αποφασίζουν να ενωθούν για να φτιάξουν ένα πολιτικό Μέτωπο στο οποίο θα μοιράσουν μεταξύ τους την ηγεσία, τότε λέμε ότι έχουμε Μέτωπο "από τα πάνω".
Η συμμετοχή του λαού σε αυτό, ειναι παθητική με την λογική του εκλογικού ψηφοφόρου, διαιωνίζοντας την πολιτική κουλτούρα, της μεταφυσικού χαρακτήρα ανάθεσης σε "σωτήρες", της ζωής τους και του μέλλοντος των παιδιών και της πατρίδας τους.
Δηλαδή κάποιοι τσοπάνηδες αποφάσισαν να ενώσουν τα κοπάδια τους, για να φτιάξουν "μετωπικό κοπάδι".

Όταν πολίτες, συλλογικότητες , κινήσεις, φορείς και οργανώσεις πολιτών, από διάφορες ιδεολογικοπολιτικές αφετηρίες, αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για ένα κοινό σκοπο, τότε λέμε ότι έχουμε Μέτωπο "από τα κάτω". 
Η συμμετοχή του λαού σε αυτό ειναι ενεργητική, και οι ηγεσίες προκύπτουν από τις εσωτερικές διεργασίες, χωρίς προκαθορισμένες προσωπικές ατζέντες και παραγοντισμούς. 
Τα ψώνια και οι πολιτικοί Σταρ δεν έχουν θέση σε ένα τετοιο Μέτωπο. Όπως και κάθε μορφής πολιτικά "ορθόδοξοι" γραφειοκράτες.
Η ανάγκη της δημιουργίας Λαϊκού Δημοκρατικού Μετώπου ειναι αδήριτη. 

Όμως αδέρφια να θυμίσω, ότι τίποτα καινούριο δεν μπορεί να προκύψει από παλια και φθαρμένα υλικά και νοοτροπίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου